Inglismaal küpseb plaan trahvida karmilt kooliajast võsukestega reisil käivaid vanemaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algkoolilapsed Inglismaal.
Algkoolilapsed Inglismaal. Foto: Barry Batchelor / PA Wire / PA Images / Scanpix

Põhja-Inglismaal asuv Lancashire’i krahvkond kavatseb hakata karmilt trahvima lapsevanemaid, kes viivad võsukesed kooliajast puhkusereisile – iga lapse kohta võib karistus küündida koguni tuhande naela ehk umbes 1130 euroni ning seda võib nõuda mõlemalt vanemalt korraga.

Konservatiivide võimu all olev Lancashire on niigi juba määranud keset koolisemestrit puhkusel käivatele peredele rohkem karistusi kui üksi teine Inglismaa krahvkond, kuid nüüd on kavas tõsta järsult ka trahvisummat, mis hakkaks olema edaspidi 1000 naela kummalegi vanemale iga lapse kohta.

Nii võib näiteks kahe lapsega kooliajast reisile sõitvat peret oodata kuni 4000 naela suurune trahv.

Praegu on krahvkonnas võimalik määrata koolist puudumise eest lapse kohta 120 naela trahvi.

Mõne kooli lapsevanemad said juba eelmisel nädalal hoiatava kirja, kus neid kutsuti üles järele mõtlema, enne kui nad soodsast puhkusepakkumisest kinni haaravad.

«Lancashire’i krahvkonna nõukogu katsetab praegu uut süsteemi semestri kestel aset leidnud ilma loata puhkustega tegelemiseks. See hõlmab senisest suuremat rahalist karistust, mis on kuni 1000 naela iga lapse kohta kummalegi vanemale. Süsteem on endiselt katsejärgus, kuid palun pidage silmas, et see võib hakata kehtima igal hetkel,» seisis näiteks Rossendale’is tegutseva Balladeni kogukonna algkooli lapsevanematele saadetud teates.

Mullu määrati Lancashire’i krahvkonnas lapsevanematele kokku 7575 trahvi ilma loata koolist puudumise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles