Vene fregatt näitas Mustal merel korraldatud harjutusega mõjuvõimu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväe fregatt Essen harjutas Mustal merel õhurünnaku tõrjumist.
Vene mereväe fregatt Essen harjutas Mustal merel õhurünnaku tõrjumist. Foto: Igor Zarembo / RIA Novosti/Scanpix

Vene fregati admiral Essen meeskond harjutas Mustal merel tingliku vastase õhurünnaku tõrjumist ja baasi kaitsmist raketirünnaku eest, edastas Musta mere laevastiku teabeosakond Interfaxile. 

Õppus viiakse läbi ajal, mil Mustale merele saabus rakettidega Tomahawk relvastatud USA hävitaja USS Donald Cook. USA mereväe sõnul suundus hävitaja Mustale merele eesmärgiga viia läbi julgeolekuoperatsioone ja tõsta NATO liitlaste vägede stabiilsust regioonis.

«Õppuse stsenaariumi kohaselt tuvastas laevastiku õhukaitse tingliku vastase lennukite õhkutõusmise ja suundumise Vene baasi poole. Treeningu käigus jälitasid fregati meeskonnad tingliku vastase õhusihtmärke ja hävitasid need raketikompleksiga Štil-1, mis on mõeldud laeva kaitsmiseks igasuguse õhurünnaku eest,» öeldi teabeosakonnast.

Hävitaja USS Donald Cook nädalavahetusel Bosporuse väinas.
Hävitaja USS Donald Cook nädalavahetusel Bosporuse väinas. Foto: HANDOUT / REUTERS / Scanpix

Uudisteagentuur Radio Free Europe kirjutas nädalavahetusel, et Venemaa jälgib tähelepanelikult USA hävitaja hävitaja USS Donald Cook tegevust Mustal merel ning veendub, et alus ei viibiks vetes kauem kui 21 päeva, mis rahvusvaheliste konventsioonide järgi maksimaalne lubatud aeg.

Vene riigiduuma saadik Aleksei Puškov hoiatas pühapäeval, et Ühendriikide sõjalaevad peaksid end Venemaa rannikust eemal hoidma.

«USA sõjalaevad on muutunud üha sagedasemateks külalisteks Mustal merel. Neil visiitidel pole mingit pistmist Ühendriikide julgeolekuga,» kirjutas Puškov Twitteris. «Nad eputavad oma lipuga, saadavad meile signaale ja meelitavad oma senaatoreid, kes soovivad Mustale merele saata kogu mereväe flotilli. Nad peaksid end meie rannikust eemal hoidma.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles