Tai peaminister viidi toidumürgituse tõttu haiglasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai peaminister Yingluck Shinawatra koos USA presidendi Barack Obamaga.
Tai peaminister Yingluck Shinawatra koos USA presidendi Barack Obamaga. Foto: SCANPIX

Tai peaminister Yingluck Shinawatra toimetati arvatava toidumürgituse tõttu haiglasse ja seetõttu juhib valitsuse tänast istungit asepeaminister Yongyuth Vichaidith.

44-aastane Shinawatra on viimasel ajal kõva surve all riiki tabanud tulvavete tõttu, mis on andnud tugeva löögi majandusele ja turismindusele, vahendas AFP.

Valitsust on kritiseeritud aeglase reageerimise ja ebaselgete nõuannete tõttu tulvakatastroofis, mis on nõudnud enam kui 600 inimelu.

Esmaspäeval oli parlamendis usaldushääletus, kuna justiitsminister Pracha Promnokit süüdistati ebapädevuses ja korruptsioonis tulvaohvrite aitamisel. Valitsus sai parlamendilt häältega 273:188 toetuse oma tegevuse jätkamiseks.

Yingluck on avalikkuse ees esinenud väsinuna, pressikonverentsidel on tal olnud silmad pisarais. Ta on tunnistanud, et kriis on teda muserdanud.

Yingluck Shinawatra on riigi esimene naispeaminister ja endise valitsusjuhi Thaksin Shinawatra, kes elab maapaos, noorem õde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles