Ekspeaminister Tõmošenko teatas Ukraina presidendiks pürgimisest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko esitas end täna ametlikult presidendikandidaadiks ja küsitluste järgi on ta valimistel üks favoriite.

«Ma kandideerin presidendiks,» ütles Tõmošenko oma erakonna Isamaa (Batkivštšõna) istungil, mis võttis teate soojalt vastu. 

«Olen teinud vigu,» lausus ekspeaminister. «Mõnikord ma eksin, kuid teen seda siiralt.» 

Tõmošenko sõnul on Ukraina praegu sisenemas uude ajastusse - edu, rõõmu ja valgustuse ajastusse. «Täna alustame Ukraina teekonda tõelise ja võimsa hiilguse poole,» lubas ta. 

Ukraina presidendivalimiste esimene voor korraldatakse 31. märtsil.

Tõmošenko oli Ukraina peaminister 2005. aastal ja uuesti 2007. aasta detsembrist 2010. aasta märtsini. Ukraina presidendiks kandideerib ta teist korda. 2010. aasta presidendivalimistel saavutas ta esimeses voorus teise koha, kuid kaotas teises voorus Viktor Janukovõtšile.

Pärast kaotust presidendivalimistel on Tõmošenko vastu algatatud mitu kriminaalasja, muuhulgas süüdistatakse teha ametivõimu kuritarvitamises. Naine ise on nimetatnud süüdistusi tagakiusamiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles