Salapärane mälupulk tõi spionaažikahtlustuse (2)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spionaažis süüdistatav Paul Whelan (paremal) pidamas nõu advokaat Vladimir Žerebenkoviga.
Spionaažis süüdistatav Paul Whelan (paremal) pidamas nõu advokaat Vladimir Žerebenkoviga. Foto: Maksim Šmetov/Reuters/Scanpix

Möödunud aasta 28. detsembril rullus Moskvas Kremli lähedal lahti lugu, mis ei jää palju alla külma sõja surematutele spioonilugudele. Selle keskmes on salastatud andmeid sisaldanud mälupulk ning endine Ameerika Ühendriikide merejalaväelane Paul Whelan, kelle Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) väidetavalt spionaaži käigus teolt tabas.

Venemaa pealinna sõbra pulma sõitnud Whelan peeti kinni kesklinnas asuvas Metropoli hotellis pärast seda, kui ta oli väidetavalt saanud mälupulga, mis sisaldas salastatud nimekirja ühe Vene julgeolekuasutuse töötajatest. Vene uudisteagentuur Rosbalt väitis oma allikatele tuginedes, et Ameerika Ühendriigid olid kaua lootnud nimekirja oma käsutusse saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles