Süüria idaosas kahaneb suure kiirusega pühasõdalaste valduses olev ala (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF).
Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF). Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas eile, et sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) valduses olev ala riigi idaosas kahaneb suure kiirusega.

Islamistide valduses olev ala Deir Ezzori maakonnas on viimastel andmetel kahanenud vaid kümne kilomeetri suuruseks.

Keskuse info kohaselt on piirkonnast alates esmaspäevast põgenenud 5000 inimest, kellest enamik naised ja lapsed.

USA toetatud ja kurdide juhitavad Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) on viimastel kuudel aina sügavamale islamistide aladele tunginud ja vabastasid detsembris Hajini linna.

Süüria rahuprotsessi edendamises peavad mängima võtmerolli ÜRO ja Venemaa, ütles esmaspäeval ÜRO peasekretäri Süüria erisaadik Geir Pedersen.

«Kavatsen edaspidi tugevdada ja arendada Venemaa ja ÜRO suhteid. Arvan, et ÜRO ja Venemaa peavad mängima võtmeosa Süüria poliitilise protsessi edendamisel,» ütles ta enne kohtumist Vene välisministri Sergei Lavroviga. 

Pedersen avaldas ühtlasi lootust, et ÜRO ja Venemaa teevad ÜRO julgeolekunõukogu otsuse nr 2254 alusel koostööd, et « poliitiline protsess taaskäivitada ja luua tingimused pagulaste naasmiseks Süüriasse normaalse elu juurde».

Ta meenutas, et saabus Moskvasse pärast konsultatsioone Damaskuses ja Ar-Riyāḑis, kus asub Süüria opositsiooni ühisdelegatsioon läbirääkimisteks president Bashar al-Assadi valitsusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles