Lõuna-Korea süüdistab Jaapani patrull-lennukit provokatsioonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõjalaevad Kollasel merel.
Lõuna-Korea sõjalaevad Kollasel merel. Foto: SOUTH KOREAN NAVY HANDOUT / EPA / Scanpix

Lõuna-Korea sõjavägi süüdistas Jaapanit provokatsioonis seoses patrull-lennuki madallennuga üle Lõuna-Korea sõjalaeva.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee ametnik ütles, et lennuk lendas Korea poolsaarest edelas 60-70 meetri kõrguselt üle Lõuna-Korea mereväe laeva.

Soul süüdistas ka detsembris Jaapani patrull-lennukit madallennus üle Lõuna-Korea sõjalaeva, mis parajasti Põhja-Korea kalalaeva päästis. Tookord väitis Jaapani kaitseministeerium, et Lõuna-Korea sõjalaev lukustas oma tulistamisradari Jaapani sõjalennukile.

Radari lukustamist peetakse vaenulikuks sammuks ja Jaapan esitas ametliku protesti. Soul eitas radari lukustamist ja väitis, et sõjalaev kasutas optilist kaamerat.

Staabiülemate ühendkomitee esindaja Suh Wook ütles, et tänane ülelend oli kolmas alates detsembrikuisest vahejuhtumist.

«Ähvardav madallend, mis viidi täna läbi hoolimata meie tungivast palvest Jaapani valitsusele tagada, et sellised lennud ei korduks, on selge provokatsioon sõbraliku riigi mereväealusele ja meil ei ole võimalik jätta küsimata Jaapani kavatsuste kohta,» ütles Suh avalduses.«Kui selline tegevus kordub, annab meie sõjavägi jõulise vastuse, nagu näevad ette meie vastamisreeglid.»

Tokyo ja Souli suhteid pingestavad territoriaalvaidlused asustamata saarte üle ning Jaapani okupatsiooniajast pärinevad tülid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles