Pildid ja video: USA riigitöötajad saavad abi supiköökidest (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmel pool Ameerika Ühendriikides jagatakse juba üle kuu aja kestnud valitsusseisaku tõttu kannatavatele riigitöötajatele toiduabi.

Riigitöötajad ja nende perekonnad, kes kannatavad Ameerika Ühendriikide ajaloo seni pikima valitsusseisaku tõttu ja kellele pole üle kuu aja palka makstud, saavad murele leevendust mitmel pool riigis jagatava toiduabi näol, kirjutas kohalik meedia.

Eile avas New Yorgi toidupank oma uksed ligi 500 perekonnale, kellel on palga saamata jäämise tõttu raskusi toidulaua katmisega. Eelmisel nädalal avati riigitöötajatele mõeldud supiköök ka Ühendriikide pealinnas Washingtonis.

Valitsusseisaku tõttu pole juba üle kuu aja palka makstud rohkem kui 800 000 riigitöötajale, samal ajal jätkab suur osa neist töötamist.

Toiduabi saanud valitsustöötajad ei jätnud väljendamata oma pahameelt seoses valitsusseisakuga. 

«Meie suurepärane riik peaks olema võimeline mõtlema targalt, peaksime mõtlema intelligentsemalt. Kogu maailm vaatab meid, nagu oleksime lapsed. See on miski, mida teevad lapsed. Kui ma ei saa soovitud mänguasja, hakkan jonnima. See ei paista maailma silmis hea,» ütles üks newyorklane, viidates valitsusseisaku põhjusele.

President Donald Trump peatas valitsuse töö 22. detsembril, kui demokraadid keeldusid eraldamast Mehhiko piirile müüri rajamiseks 5,6 miljardit dollarit. Trump hoiatas, et seisak võib kesta pikalt, vajadusel kasvõi aastaid. 

«Ma arvan, et valitsusseisak peab lõppema. Ma arvan, et iga ameeriklane mõistab, et kuigi heategevus on suurepärane ja oleme uhked, et saame inimesi aidata, ei saa heategevus välja vahetada valitsust. Me vajame töötavat valitsust. Seisak peab lõppema,» ütles üks New Yorgis toiduabi jaganud toidupanga töötajatest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles