Stoltenberg: Venemaa sõjalise võimekuse kasv Mustal merel teeb muret (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Scanpix

NATO ja Gruusia on mures Venemaa sõjalise võimekuse suurenemise pärast Mustal merel, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«NATO-l ja Gruusial on ühine mure, et Venemaa suurendab oma sõjalist võimekust Mustal merel,» ütles Stoltenberg Brüsselis ühisel pressikonverentsil Gruusia presidendi Salomé Zurabišviliga.

«Me tugevdame oma koostööd merel, sh õpetame välja Gruusia rannakaitset, teeme rohkem koostööd NATO ja Gruusia laevastike, samuti Gruusia mereoperatsioonide ühendkeskuse ning NATO laevastiku juhatuse vahel,» märkis ta.

Peasekretär kordas taas NATO toetust Gruusia terviklikkusele, kutsus Venemaad üles võtma tagasi oma tunnustust Gruusia separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia ühepoolselt väljakuulutatud iseseisvusele ja oma vägesid neist välja viima.

Lisaks ütles Stoltenberg, et kohtumisel Zurabišviliga lepiti kokku jätkata tööd Gruusia NATOsse pääsemise nimel.

Peasekretär nimetas Thbilisit ainulaadseks partneriks ja meenutas, et tänavu märtsis võõrustab Gruusia ühisõppusi NATOga.

«Tervitame ühtlasi edu, mida te olete saavutanud reformide läbiviimisel, sh märgatavalt tõhusamaid julgeoleku- ja kaitseinstitutsioone ning relvajõudude moderniseerimist. Kutsun teid üles jätkama sel rajal ja tervitan teie ustavust ülesandele vastata NATO orientiirile - panustada kaks protsenti SKPst riigikaitsesse,» lisas Stoltenberg.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles