USA presidendi sõnul kulgevad kaubanduskõnelused Hiinaga väga hästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump lõpetas eile riigi ajaloo pikima valitsusseisaku, mis läks S&P hinnangul maksma 6 miljardit dollarit.
USA president Donald Trump lõpetas eile riigi ajaloo pikima valitsusseisaku, mis läks S&P hinnangul maksma 6 miljardit dollarit. Foto: MANDEL NGAN / AFP

USA presidendi Donald Trumpi sõnul kulgevad kaubanduskõnelused Hiinaga väga hästi ja Peking soovib sõlmida lepingut lõpetamaks kaubandussõda.

"Hiina soovib saavutada kokkulepet. Meil läheb läbirääkimistel väga hästi," ütles Trump Valges Majas ajakirjanikele.

Hiina asepresident Wang Qishan ütles varem päeval, et Hiina ja USA ei saa teineteiseta hakkama. 

"Hiina ja USA majandused on vastastikku asendamatud, mistõttu peavad nende suhted olema vastastikku kasulikud ja" tagama võit-võit olukorra, lausus Wang Maailma Majandusfoorumil (WEF) Šveitsis Davosis. 

"See on tegelikkus: kumbki pool ei saa teiseta hakkama," ütles Wang, kes etendab USA-Hiina kaubandussõjale lahenduse otsimises tähtsat rolli. 

USA president Donald Trump ja Hiina liider Xi Jinping leppisid 1. detsembril Argentinas G20 tippkohtumise kõrvalt kõnelusi pidades kokku tollitariifide vaherahus ja andsid kahe riigi läbirääkijatele 1. märtsini aega kaubandussõja vallandanud probleemide lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles