Võltskoera grillimine linnatänaval ajas austraallased pöördesse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud koera nägemine põhjustas paljudes möödujates vastikust, ent aktsiooni korraldajate sõnul ei erine see kuidagi ükskõik millise teise looma grillimisest.
Grillitud koera nägemine põhjustas paljudes möödujates vastikust, ent aktsiooni korraldajate sõnul ei erine see kuidagi ükskõik millise teise looma grillimisest. Foto: twitter

Austraalias Sydney kesklinnas jalutanud inimesed olid eile šokeeritud vaatepildist, mille kohaselt paistis nagu grillitaks tänaval koera.

Kohalik meedia kirjutas, et austraallased ei armasta midagi rohkem kui grillimist, aga paraku muutusid Sydney kesklinnas jalutanud inimesed väga pahaseks, kui neile paistis, et tänaval grillitakse koera.

Loomakaitseorganisatsioon PETA korraldas vastuolulise demonstratsiooni, mille raames grilliti tänaval võltskoera ja esitati küsimus: «Kui sa ei taha süüa koera, siis miks sööd lammast?»

Möödakäijad olid vaatepildist selgelt häiritud ja paljud inimesed tõdesid, et tegemist pole meeldiva vaatepildiga eelkõige laste jaoks. «Sellise asja näitamine lastele? Väga õel,» kirjutas üks sotsiaalmeediakasutaja. Veel teinegi lisas, et tegemist oli laste jaoks hirmsa vaatepildiga.

Organisatsioon tõdes, et koera grillimine ei peaks mõjuma inimestele häirivalt, kuna tegemist on ühega paljudest olukordadest, kui inimesed puutuvad igapäevaelus kokku surnud loomadega.

«See pole õudsem kui poes grillkanast möödumine või pulmapeol vardas sea nägemine,» ütles PETA esindaja Emily Rice. «Tegemist on väljakutsega panna inimesed mõtlema selle üle, mis on nende jaoks normaalne ja vahel võib see tekitada emotsioone. Tahame panna inimesi mõtlema selle üle, miks nad üht looma armastavad, aga teist söövad.»

Eile aset leidnud võlts-koera grillimise ajal avaldas organisatsioon Twitteris lihtsa säutsu, mille sõnum oli: «Kui hoolid loomadest, püüa neid mitte süüa.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles