Liibanon ja Iisrael tulistasid teineteise suunas rakette

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli tuletõrjujad püüavad kustutada kahjutuld, mis sai alguse Liibanonist Lääne-Galileesse tulistatud raketist.
Iisraeli tuletõrjujad püüavad kustutada kahjutuld, mis sai alguse Liibanonist Lääne-Galileesse tulistatud raketist. Foto: SCANPIX

Liibanonist tulistati varahommikul rakett Põhja-Iisraeli ja seda esimest korda enam kui kahe aasta jooksul.

Iisraeli teatel andis nende armee vastutule sinna, kust raketid tulistati, vahendas AP.

Kohaliku meedia teatel sai Lääne-Galilee piirkonnas kannatada kaks hoonet. Ükski inimene viga ei saanud. Pealtnägijad teatasid plahvatustest ja majade värisemisest.

Iisraeli politsei pressiesindaja rääkis ajalehele The Jerusalem Post, et Liibanonist saadeti teele vähemalt kaks raketti.

Liibanoni julgeolekujõudude liige rääkis AP-le, et Iisraeli suunas tulistati üks rakett ja sealt tulistati vastuseks kuus raketti, mis tabasid tühja piirkonda. Allikas ei soovinud oma nime avaldada, kuna tal pole meediaga suhtlemiseks õigust.

Liibanoni sõjaväe pressiesindaja tunnistas AFP-le, et riigi lõunaosast tulistati rakett Iisraeli suunas, kuid praegu pole selge, kes seda tegi. «Me teame, et rakett tulistati välja piiriäärsest Rmaishi piirkonnast ja me uurime juhtunut,» märkis ta ja lisas, et Iisrael vastas sellele nelja raketiga.

Iisrael hoiatas Liibanoni ja kutsus riigi valitsust ja sõjaväge üles hoolitsema selle eest, et niisuguseid intsidente enam tulevikus aset ei leiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles