Trump lumest ja külmakraadidest: kliimasoojenemine poleks paha (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump tõdes külmakraade kommenteerides ironiseerivalt, et kliimasoojenemine poleks praegu sugugi paha.
USA president Donald Trump tõdes külmakraade kommenteerides ironiseerivalt, et kliimasoojenemine poleks praegu sugugi paha. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

Mitmel pool Ameerika Ühendriikides valitsevad külmakraadid ja suur hulk maha sadanud lund panid USA presidendi Donald Trumpi taas kliimasoojenemise üle ironiseerima.

«Olge ettevaatlikud ja püüdke püsida kodudes. Suur osa riigist kannatab hulga lume ja peaaegu rekordiliste külmakraadide tõttu. Hämmastav, kui suur on see süsteem. Praegu poleks paha saada osa sellest vanast head kliimasoojenemisest!,» säutsus president Trump Twitteris.

Briti väljaanne Independent kirjutas Trumpi säutsu kommenteerides, et president on taas ajanud segamini ilma ja kliimamuutuse.  

Ka The Atlantic kirjutas, et külmakraadid ja kliimasoojenemine ei välista teineteist. «Maakera keskmine temperatuur on selgelt ja ohtlikult tõusmas, aga sellest hoolimata võib Ühendriikide põhjaosas vahel lund sadada,» kirjutas väljaanne.

President Trump on avalikult kõrvale lükanud väited, mida toetab enamik kaalukaid teadusasutusi, et inimtegevusest põhjustatud kasvuhoonegaasid on süüdi maakera kiires soojenemises, mis toob kaasa üha äärmuslikumaid ilmanähtusi.

Mullu novembris avaldas presidendi valitsus raporti, mille hoiatati ulatusliku majanduskahju eest, kui kliimamuutust toitvate süsinikuheitmete vähendamiseks samme ei astuta. Raporti peale ütles Trump selge sõnaga, et ei usu selle tulemusi ja keeldus vajalike meetmete rakendamisest. 

Samuti küsis ta novembris Twitteris külmakraade kommenteerides, et mis küll kliimasoojenemisega juhtunud on. Veel aasta varem ütles ta, et veidi kliimasoojenemist oleks Ühendriikidele kasulik.

Väljaanne The Atlantic kirjutas, et Trumpi talvistest kliimasoojenemisest kõnelevatest säutsudest on saamas traditsioon. Seejuures seadis Trump kliimasoojenemise Twitteris kahtluse alla teadaolevalt esimest korda juba 2011. aastal, mitu aastat enne presidendiks saamist. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles