Guaidó lubas kaaluda amnestiat Madurole (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Guaidó  ja  Nicolás Madurol.
Juan Guaidó ja Nicolás Madurol. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó ütles neljapäeval, et kaaluks amnestiat president Nicolás Madurole ja tema liitlastele, kui nad aitaksid Venezuelal demokraatia rajale naasta. 

Tegemist oli Guaidó esimese kommentaariga pärast enda kuulutamist presidendi kohusetäitjaks. Tema sõnad avaldas oma võrgulehel USA hispaaniakeelne telekanal Unvision, mis Guaidó usutluse peagi täies mahus eetrisse annab. 

Rahvusassamblee spiikri sõnul on amnestia laual igaühe suhtes, kes aitab Venezuelas põhiseaduslikku korda taastada. 

Ühendriigid, Kanada ja üle tosina Ladina-Ameerika riigi on väljendanud oma toetust Guaidóle.

Maduro ei ole samas näidanud mingit märki kavatsusest võimust loobuda, väites, et on demokraatlikult valitud.

Ta süüdistas Ühendriike temavastase riigipöördekatse toetamises ning teatas diplomaatiliste suhete katkestamisest selle Venezuela suurima kaubanduspartneriga. 

USA nimetas Maduro korraldust ebaseaduslikuks, sest ei tunnista teda enam Venezuela legitiimse liidrina.

Ühendriikide välisministeerium andis neljapäeval Venezuelas resideeruvatele diplomaatidele ja personalile, kelle kohalolek seal ei ole hädavajalik, turvakaalutlustel käsu riigist lahkuda. Kuid saatkond Caracases jääb avatuks.  

Maduro ise andis neljapäeval kõigile Venezuela diplomaatidele Ühendriikides korralduse sealt lahkuda ning saatkonna ja konsulaadid sulgeda. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles