Doonaul tegutsevad jõepiraadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari veepolitsei Doonau jõel.
Ungari veepolitsei Doonau jõel. Foto: AFP / Scanpix

Saksa väljaande Die Welt teatel sagenesid möödunud aastal märgatavalt röövkallaletungid Doonaul sõitvatele kaubalaevadele.

Enamik rünnakuid toimub Serbia pealinna Belgradi ja riigi suurima Smederevo sadama vahel seilavatele kaubalaevadele ning röövlite saagiks langeb laadungi kõrval ka kütus ning laeval leiduv värviline metall.

Piraadid on hästi relvastatud, kuid meeskonnaliikmeid tavaliselt ei rünnata. Viimasel ajal on täheldatud aga rünnakute muutumist agressiivsemaks, sest näiteks oktoobris viskasid röövlid üle parda ühe bulgaarlasest meeskonnaliikme, tekitades viimasele tõsiseid vigastusi.

Bulgaaria laevafirma BRS esindaja Ivan Ivanovi teatel on Serbia sadamalinnas Smederevos viimasel kahel aastal röövitud 38 ettevõttele kuuluvat alust.

Laevafirmade omanike teatel võivad kohalikud politseinikud teha piraatidega koostööd, mistõttu ei julge nad kõigist rünnakutest võimudele teada anda. Väidetavalt on osa röövimistest ka meeskonnaliikmete ja piraatide koostöö tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles