Macroni populaarsus on tõusma hakanud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron Bourg-de-Peage'i linnas.
Emmanuel Macron Bourg-de-Peage'i linnas. Foto: Mahoudeau Clement-POOL/SIPA / Scanpix

Rahva toetuse tagasivõitmiseks üleriigilise debati käivitanud ja ringsõidule suundunud Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni populaarsus on hakanud tõusma, näitavad täna avaldatud küsitlustulemused.

Juunist novembrini toetuses 15 protsendipunkti kaotanud Macron on analüüsifirma BVA andmetel viimase kuu jooksul suutnud neli protsenti tagasi võtta.

BVA 23. ja 24. jaanuari küsitluse põhjal suhtub Macroni positiivselt 31 protsenti vastanuist. Negatiivsel arvamusel on siiski veel tervelt 69 protsenti.

Samuti reedel avaldatud Odoxa arvamusuuring 22. ja 23 jaanuaril andis tulemuseks, et Macroni peab heaks presidendiks 30 protsenti vastanuist.

Analüütikute sõnul on taastumine seotud nelja kampaanialaadse esinemisega suure üleriigilise debati raames, mis seisnes 10 päeva jooksul linnavalitsustes läbi viidud kohtumistes.

Eile saabus Macron näiteks ette teatamata Lõuna-Prantsusmaale Bourg-de-Péage'i linnakesse, kus oli raekotta koosolekule kogunenud 250 inimest. President vastas üle kolme tunni inimeste küsimustele ja selgitas oma poliitikat.

Macron alustas üleriigilist debatti 15. jaanuaril Põhja-Prantsusmaal ning veetis kuus tundi rahva muresid kuulates ja küsimustele vastates.

Avalik arvamus jaguneb üleriigilise debati küsimuses kahte lehte - 22 protsendi arvates on see hea idee, 27 protsenti on projekti vastu ja 51 protsenti on äraootaval seisukohal.

BVA küsitluses osalenud 1023 inimesest 53 protsenti leidis, et kollavestid peaksid protesti jätkama, 47 protsendi arvates oleks aeg lõpetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles