USA valitsuse tööseisak mõjutab lennujaamade tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad New Yorgi La Guardia lennujaamas.
Reisijad New Yorgi La Guardia lennujaamas. Foto: Brendan McDermid / Reuters/Scanpix

USAs New Yorgis La Guardia lennujaamas hilinevad USA valitsuse osalise tööseisaku tõttu nii väljuvad kui ka saabuvad lennud.

Ühendriikide föderaalse lennundusameti kodulehel seisis, et saabuvad lennud hilinevad keskmiselt 1,5 tundi ning mõjutatud on ka lahkuvad lennud. Ühe lennundusameti töötaja sõnul põhjustavad hilinemisi haiguslehel viibivate töötajate suur hulk.

«Oleme selle mõju üritanud leevendada ametnike rotatsiooniga ja juurde palkamisega,» ütles lennundusameti esindaja.

La Guardia on New Yorgi regiooni suuruselt kolmas lennujaam ja see teenindab põhiliselt Ühendriikide siselende.

Ühe suure lennufirma allika sõnul pole lennuliiklus vastupidiselt osades meediakanalites kajastatule halvatud.

Enamus föderaaltöötajaid USA lennujaamades töötavad täna 35ndat päeva ilma palka saamata. Selle nädala alguses hoiatasid lennundustöötajad, et kui valitsuse tööseisak varsti ei lõpe, võidakse lende üleriigiliselt vähendada.

Väljaande Financial Times andmeil mõjutab tööseisak lende ka Newarki ja Philadelphia lennujaamades.

President Donald Trump keeldub heaks kiitmast riigieelarvet, kui see ei sisalda raha piirimüüri ehitamiseks USA ja Mehhiko piirile. Demokraadid aga on keeldunud vastu tulemast riigipea nõudmisele eraldada ehituseks 5,7 miljardit dollarit (5 miljardit eurot).

Seiskunud on umbes veerandi föderaalvalitsuse alluvuses olevate ametite töö ning palgata peavad hakkama saama 800 000 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles