VIDEO: Brasiilias on kaevandustammi varisemise järel kadunud umbes 200 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammivaringu tagajärjed Brasiilias.
Tammivaringu tagajärjed Brasiilias. Foto: Douglas Magno / AFP / Scanpix

Brasiilia kaguosas varises reedel kokku kaevandustamm, surma sai vähemalt seitse ja kadunud on veel umbes 200 inimest, teatas kohalik päästeamet.

Õnnetus juhtus Belo Horizonte linna lähedal asuvas maagikaevanduses. 

Mudavool liikus Brumadinho linna suunas ja põhjustas esialgsetel andmetel mitmete inimeste surma. Muda voolas ka kaevandusse, kus õnnetushetkel viibis 300 töötajat. 

Reutersi andmeil on vähemalt seitse surnukeha leitud, kadunud on veel ligi 200 inimest. Vallandunud mudavool tabas kaevanduse kontorit ja ka sööklat. Õnnetus juhtus lõunapausi ajal. Samuti hävitas see lähedal asuvaid talusid ning elupiirkondi.

Brumadinho veetamm varises kokku.
Brumadinho veetamm varises kokku. Foto: EPA

Kohalikus televisioonis edastati kaadreid kopteritest, millega inimesi muda keskelt välja tõmmati. Samuti näidati kahjustada saanud hooneid.

Brumaldinhos elab 39 000 inimest. Maagikaevandus ja tamm kuuluvad Brasiilia kaevandusettevõttele Vale. Tegu oli teise suure tammivaringuga, mis sama ettevõtte kaevandustes viimase kolme aasta jooksul juhtunud on. 

Ettevõtte tegevjuht Fabio Schvartsman ütles, et üle saja kavandustöötaja on leitud elusana. Schvartsmani kirjeldusel purunes tamm ootamatult ja väga äkiliselt. 

President Jair Bolsonaro kavatseb täna isiklikult õnnetuspiirkonda külastada. Keskkonnaminister sõitis õnnetuspaigale eile ja edastas, et see keskkonnaõnnetus on halvim, mis Brasiilias kunagi juhtunud. 

Kaevandusfirma lubas õnnetuses kodu kaotanud inimestele organiseerida ajutised eluasemed.

Päästetööd Brasiilias.
Päästetööd Brasiilias. Foto: WASHINGTON ALVES / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles