Vene välisminister mõistis hukka USA poliitika Venezuela suhtes (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov Rabatis.
Sergei Lavrov Rabatis. Foto: STRINGER / REUTERS

Venemaa välisminister Sergei Lavrov mõistis reedel hukka USA poliitika Venezuela suhtes, mida nimetas destruktiivseks.

"USA Venezuelat puudutav poliitika on minu hinnangul destruktiivne nagu on seda ka mitmete teiste riikide suhtes," ütles Lavrov Rabatis ühisel pressikonverentsil Maroko kolleegi Nasser Bouritaga.

USA välisminister Mike Pompeo kavatseb õhutada ÜRO Julgeolekunõukogu tunnustama Venezuela opositsiooniliidrit Juan Guaidód presidendi kohusetäitjana tulevasel kriisikoosolekul, teatas varem päeval USA välisministeerium.

USA kutsus kokku ÜRO Julgeolekunõukogu erakorralise istungi pärast seda, kui Washington väljendas toetust Venezuela parlamendi spiikrile Guaidóle ning kuulutas president Nicolás Maduro võimuloleku mittelegitiimseks.

Mitte ükski teine ÜRO Julgeolekunõukogu vetoõigusega liige pole Guaidóle ametlikult toetust väljendanud. Nii Suurbritannia kui Prantsusmaa on küll kutsunud Maduro tagasivalimist eelmisel aastal ebaseaduslikuks.

Venemaa on juba varem väljendanud toetust Madurole ning Venezuela peamine laenuandja Hiina on soovitanud riikidel Venezuela siseasjadesse sekkumisest hoiduda. 

Valgevene president Aleksandr Lukašenko avaldas reedel telefoni teel samuti toetust Venezuela presidendile Nicolás Madurole, teatas riigipea pressiteenistus.

"Me ei toeta kategooriliselt igasugust sekkumist suveräänse riigi siseasjadesse, sealhulgas olukorra destabiliseerimist selles riigis," sõnas Lukašenko Madurole.

Lukašenko sõnul jälgib Valgevene suure tähelepanuga sündmuste kulgu sõbralikus Venezuelas ja toetab siseriiklike probleemide rahumeelselt lahendamist kooskõlas seadusandluse ja põhiseadusega.

Lukašenko kinnitas, et Venezuela võib alati loota Valgevene toetusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles