Ühendriikides sai terrorisüüdistuse Süürias tabatud ameeriklane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Christopher Clark
Warren Christopher Clark Foto: NBC NewsWire/REUTERS

Ühendriikides sai reedel Houstoni kohtus terrorismisüüdistuse Süürias tabatud 24-aastane Texase osariigis elav Warren Christopher Clark, teatasid võimuesindajad.

Endist asendusõpetajat süüdistatakse sunniitliku äärmusrühmitus Islamiriik toetamises.

Islamiusku pöördunud Clark võimaldas süüdistuse kohaselt muu hulgas ainelist toetust välismaisele terroriorganisatsioonile.

Justiitsministeeriumi info kohaselt võtsid mehe Süürias kinni USA toetatud Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) ja ta toimetati eelmisel nädalal tagasi kodumaale. Clark viibis Süürias islamistide keskel kolm aastat.

"Ameerika õigus ulatub kaugele," märkis prokurör Ryan Patrick.

"Föderaalne Juurdlusbüroo jätkab sihikindlalt isikute jälitamist, kes üritavad liituda Islamiriigiga või võimaldavad toetust teistele välismaistele terroriorganisatsioonidele. Terrorismivastane võitlus on see, kus me üksinda toime ei tule," ütles FBI eriagent Perrye Turner.

Mehe advokaadi Michael DeGeurini sõnul tema kaitsealune ennast süüdi ei tunnista. Clark võib süüdimõistmisel saada kuni 20-aastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles