Hispaania päästjad leidsid kaevu kukkunud kaheaastase poisi surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheaastase Juleni otsingud.
Kaheaastase Juleni otsingud. Foto: DANIEL PEREZ / EPA / SCANPIX

Hispaania päästjad leidsid täna varahommikul 13. jaanuaril puurkaevu kukkunud kaheaastase poisi surnukeha, teatasid kohalikud võimud.

Päästjad olid 13 päeva vaeva näinud, et jõuda Julenini, kes oli kukkunud 110 meetri sügavusse ja kõigest 25 sentimeetrise läbimõõduga kaevu. «Kell 1.25 öösel jõudsid päästemeeskonnad kohta, kust nad Juleni otsisid ning leidsid lapse elutu keha,» teatas keskvalitsuse kõneisik Malagas.

Õnnetus juhtus Totaláni linnas. Ebaseaduslikult rajatud ja märgistamata kaev oli 110 meetrit sügav ja väga kitsas. Päästjad rajasid kaevu kõrvale tunneli, mille kaudu lõpuks poisi surnukehani jõuti. Keerulise pinnase tõttu tuli ekspertidel mõnel korral kivide purustamiseks kasutada isegi väikeseid lõhkelaenguid. Kokku võttis päästetöödest osa 300 inimest.

Õnnetuse hetkel mängis poiss Totalánis oma sugulasele kuuluval maal. Kukkumisest teatasid kaks matkajat, kes kuulsid õnnetuse avastanud pereliikmete karjeid. 

Pärast kukkumist ei näidanud poiss ühtegi elumärki ning päästjad leidsid kaevu, kuhu oli mulda varisenud. See andis alust kartusteks, et kaev võis olla poisile peale varisenud.

Traagilise loo muudab veelgi kurvemaks see, et Juleni vanemad kaotasid 2017. aastal ka oma teise poja. Kolmeaastane Óliver sai südamerabanduse ajal, mil ta vanematega rannas jalutas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles