Zjuganov: Venemaal võib valimiste järel puhkeda ülestõus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kommunistliku partei liider Gennadi Zjuganov.
Vene kommunistliku partei liider Gennadi Zjuganov. Foto: SCANPIX

Venemaa kommunistide juht Gennadi Zjuganov hoiatas täna, et riigis võib puhkeda samasugune rahvaülestõus nagu Egiptuses, kui rahvas peab võimuerakonna arvatavat võitu duumavalimistel ebaseaduslikuks.

Zjuganov, kelle partei pistab pühapäevastel valimistel rinda Vladimir Putini ja Dmitri Medvedevi Ühtse Venemaaga, on kindel, et võimupartei kavatseb valimistulemusi võltsida, vahendas AFP.

«Nad teevad ükskõik mida, et (jaoskondadesse) kohale vedada oma inimesed ja ära hoida nende vastu hääletavate inimeste kohale ilmumise,» ütles 67-aastane Zjuganov intervjuus ajalehele Vedomosti. «Kus kohas te olete näinud, et petised suudavad ausaid valimisi korraldada?»

Ühtse Venemaa võitu võidakse Zjuganovi sõnul seetõttu pidada ebaõiglaseks ning pahameel võib kaasa tuua rahutused. Kompartei juht juhtis tähelepanu tõsiasjale, et ka Egiptuse endine liider Hosni Mubarak võitis vahetult enne kukutamist valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles