Katar kinnitas Hamasi töötajatele palga maksmise lõpetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiliikumise Hamas toetajad põletavad Iisraeli kaitseministriks saanud Avigdor Liebermani pilti.
Islamiliikumise Hamas toetajad põletavad Iisraeli kaitseministriks saanud Avigdor Liebermani pilti. Foto: MOHAMMED ABED/AFP

Katar teatas laupäeval, et loobub edaspidi palestiina äärmusrühmituse Hamas Gaza valitsuse töötajatele palga maksmisest, kuid jätkab abi andmist vaestele gazalastele.

«Me ei maksa Hamasi töötajate palku,» ütles Katari suursaadik Gaza sektoris Mohammed al-Amadi AFP-le.

Katar on lubanud saata osana novembris saavutatud mitteametlikust kokkuleppest Iisraeli ja Gaza sektorit kontrolliva Hamasi vahel Gazasse iga kuu 15 miljonit dollarit.

Suur osa esimesest kahest 15 miljoni dollari suurusest maksest on kulunud Gaza avalike teenistujate palkadeks, kuid umbes viis miljonit oli mõeldud vaesuses elavatele palestiinlastele.

Hamas teatas neljapäeval, et ei võta Katarilt vastu rahasaadetist, sest Iisrael on kehtestanud uued tingimused selle palestiinlaste alale jõudmisele.

«Hamasil lasus suur sisemine surve. Iisraeli valitsusele aga avaldas tugevat survet opositsioon,» lausus Emadi Gazas AFP-le kokkuleppe tingimuste muutumiste kohta. 

Diplomaadi sõnul annetab Katar järelejäänud 60 miljonit dollarit humanitaarprojektide rahastamiseks läbi ÜRO programmide.

«Mõlemad pooled tunnevad nüüd kergendust ja see viis toimib kõigile paremini,» ütles Emadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles