Kurikuulsa sarimaniakiga kimpus Venemaa ülikool palub Google’ilt abi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Tšikatilo.
Andrei Tšikatilo. Foto: SCANPIX

Venemaa Lõuna Föderaalne Ülikool (LFÜ) pöördub taas Google’i poole palvega eemaldada internetist sarimaniakk Andrei Tšikatilo nimi, kuna otsimootor annab selle välja koos silmapaistvate ülikoolilõpetajate nimedega.

Tegemist pole esimese korraga, kui ülikool sellise palvega internetihiiu poole pöördub. Kuid varasematel kordadel on õppeasutus saanud vaid automaatvastuse, et palve vaadatakse läbi.

Nimelt avastasid internetikasutajad mullu augustis, et kui sisestada Google’isse sõnaühend «Rostovi riikliku ülikooli (nüüdne LFÜ) silmapaistvamad lõpetajad», leiab Aleksandr Solženitsõni, Sergei Šahrai ja mitmete teiste kuulsuste kõrval ka maniakk Tšikatilo nime.

Tšikatilo, kelle hüüdnimi oli Rostovi lihunik, õppis filoloogiateaduskonnas kaugõppes. On tõestatud, et aastail 1978-1990 tappis ta 53 inimest, nende seas 21 poissi, 14 tüdrukut ja 18 naist.

Kohus mõistis maniaki surma ning ta hukati 1994. aasta veebruaris Novotšerkasski vanglas mahalaskmise teel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles