Venezuela opositsiooniliider kutsus üles uutele meeleavaldustele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela opositsiooniliider ja rahvusassamblee juht Juan Guaidó eile pärast kirikus käimist ajakirjanike piiramisrõngas.
Venezuela opositsiooniliider ja rahvusassamblee juht Juan Guaidó eile pärast kirikus käimist ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: LUIS ROBAYO / AFP / Scanpix

Venezuela opositsiooniliider ja rahvusassamblee juht Juan Guaidó kutsus eile üles uutele meeleavaldustele, mis on kavas korraldada ülehomme ja laupäeval.

Guaidó tegi üleskutse rahumeelseteks protestimarssideks sotsiaalvõrgustikus Twitter avaldatud videos.

Guaidó üleskutse kohaselt toimub ülehomme riiki halvav tööseisak ja laupäeval suur rahvuslik ja rahvusvaheline meeleavaldus.

Venezuela oposistiooni toetajad eile Ft. Tiuna sõjaväebaasi juures Caracases.
Venezuela oposistiooni toetajad eile Ft. Tiuna sõjaväebaasi juures Caracases. Foto: Rodrigo Abd / AP / Scanpix

USA riikliku julgeoleku nõunik John Bolton hoiatas eile märkimisväärse vastulöögi eest, kui Ameerika Ühendriikide diplomaate või president Nicolás Maduro kukutamist taotlevat opositsioonijuhti ähvardatakse või hirmutatakse.

«Igasugune vägivald või hirmutamine USA diplomaatilise personali, Venezuela demokraatliku juhi Juan Guaidó või rahvusassamblee enda vastu kujutab endast seaduste ülimuslikku ränka rikkumist ning saab märkimisväärse vastuse,» kirjutas ta Twitteris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles