Erakordselt julm mõrv: Soomes tapeti, tükeldati ja küpsetati mees (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: Raimo Poutanen / LEHTIKUVA / SCANPIX

Soomes on jõudmas lõpule augustikuus toime pandud erakordse mõrva uurimine: nimelt tappis 43-aastane Iraagist pärit mees kahtlustuse kohaselt suvel Kotka linnas Karhuvuori linnaosas teise iraaklase, lõikas tema laiba pisikesteks tükkideks ning keetis need surnukeha hävitamiseks.

Kahtlustatava mehe kodust leiti luid ja teisigi ohvri säilmeid, vahendas telekanali MTV3 saade «Rikospaikka» juba eelmise aasta lõpus.

Nüüd lõpuks kommenteeris juhtumit ka Soome keskkriminaalpolitsei, kelle teatel antakse uurimismaterjalid tuleval kuul lõpuks üle prokuratuurile. Juhtumit uuritakse kui mõrva ja hauarahu rikkumise kuritegu.

Kuriteo detaile uurimist juhtuiv Olli Töyräs siiski avaldada ei soovinud, kuid ta möönis, et tegu on erakordse kuriteoga.

«Sellel on ebatavalisi tunnuseid,» kinnitas ta. «Me oleme püüdnud koguda ja kaardistada kogu teavet, mida oleme suutnud leida, ja see sisaldub eeluurimisraportis.»

Töyräse sõnul on kuriteos kahtlustatavat meest korduvalt küsitletud ning ta on rääkinud uurijatele oma versiooni sündmuste käigust, sealhulgas selgitanud, miks ta lõikas ohvri surnukeha tükkideks. Mida kahtlusalune rääkis, uurija siiski täpsustada ei soovinud.

Kahtlusalune ja ohver olid omavahel tuttavad. «Neid võib nimetada sõpradeks. Nad tundsid teineteist ja olid kohtunud. Tegemist oli kahe sisserändajaga,» selgitas Töyräs.

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles