Sloveenia ministrit süüdistatakse ametniku enesetapuni viinud kiusamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia kultuuriminister Dejan Prešiček astus kiusamissüüdistuste tõttu tagasi.
Sloveenia kultuuriminister Dejan Prešiček astus kiusamissüüdistuste tõttu tagasi. Foto: STA / UKOM / Sloveenia valitsuse pressikeskus

Sloveenia kultuuriminister Dejan Prešiček teatas ametist lahkumisest, kuna ministeeriumi töötajad süüdistavad teda ametikoha kuritarvitamises ja kiusamises, mis muuhulgas ajas väidetavalt ühe töötaja enesetapule.

Ametiühingu esindajad kultuuriministeeriumis nõudsid nädala eest Prešičeki tagasiastumist.

Ametiühingu väitel ajas ministri kius ühe ministeeriumi töötaja nii kaugele, et ta sooritas enesetapu. Samuti süüdistati Prešičeki ametiauto kasutamises isiklikeks sõitudeks. 

Prešiček on auto kasutamise korra rikkumist tunnistanud, kuid eitab kiusamissüüdistusi. 

Sloveenia peaminister Marjan Šarec.
Sloveenia peaminister Marjan Šarec. Foto: Christian Spicker / imago / Scanpix

Sloveenia peaminister Marjan Šarec rahuldas täna Prešiček tagasiastumispalve, öeldes, et ei kujuta pärast kõike toimunut ette, kuidas minister ja kaks tema riigisekretäri saaksid tööd jätkata.

Saksofoniõppejõud ning Ljubljana muusika- ja balletikonservatooriumi endine juht Prešiček on teine minister, kes on olnud sunnitud lahkuma Šareci septembris moodustatud vasaktsentristlikust vähemusvalitsusest. Arenguminister Marko Bandelli astus novembris tagasi seoses süüdistustega võimu kuritarvitamises.

Hoolimata skandaalidest toetab eratelekanali POP TV eile avaldatud küsitluse andmeil Šareci valitsust 65,8 protsenti sloveenidest, mis on kõrgeim toetusprotsent ükskõik millise Sloveenia valitsuse kohta viimastel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles