Malaisias suri toidutalongide pärast puhkenud rüseluses kaks vanadaami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas Kuala Lumpuris turul sisseoste tegemas.
Rahvas Kuala Lumpuris turul sisseoste tegemas. Foto: Saeed Khan / AFP / Scanpix

Kaks eakat naist suri Malaisia pealinnas rüseluse tagajärjel, mis puhkes, kui inimesed tormasid krabama ühel siseturul jagatud tasuta toidu kuponge.

Jagamiseks oli 200 toidutalongi, kuid Kuala Lumpur Pudu linnaosas asuvale turule saabus neid nõutama eile üle tuhande inimese.

Üks turvatöötaja rääkis kohalikule ajakirjandusele, kuidas ta kuulis karjeid ja nägi inimesi üksteisega tõuklemas.

Valvuri sõnul lubati korraga neli inimest kontorisse talongide saamiseks ennast registreerima. «Aga need, kes ootasid järjekorras, eirasid korraldust ja hakkasid üksteist lükkama,» rääkis anonüümseks jäänud turvatöötaja väljaandele The Star.

Rüseluses hukkunud 78-aastane Law Ion Nang ja 85-aastane Ah Poh surid ilmselt hingamisraskuste tõttu, kui nad jäid rahvamassi keskele.

Politsei asekomissari Shaharuddin Abdullah sõnul leiti mõlema naise surnukehad põrandalt lebamast. Tema sõnul oli ka teisi vanemaid inimesi, kellel tekkis rüseluses hingamisega probleeme.

Keskuse juhtkonna liige, kus asub ka siseturg, ütles, et kuponge jagati kuukalendri järgi peatselt saabuva uue aasta puhul. Tema sõnul kukkus trügimise ajal kokku neli inimest.

Toidutalongid olid mõeldud just nimelt eakatele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles