Palestiina valitsus astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina peaminister Rami Hamdallah täna Läänekaldal medistiinikeskuse avamisel. Valitsus teatas täna tagasiastumisest.
Palestiina peaminister Rami Hamdallah täna Läänekaldal medistiinikeskuse avamisel. Valitsus teatas täna tagasiastumisest. Foto: ABED AL HASHLAMOUN / EPA / SCANPIX

Palestiina valitsus esitas täna president Mahmud Abbasile tagasiastumispalve, kuid jääb kuni järgmise kabineti moodustamiseni ametisse, teatas Palestiina meedia.

Analüütikud peavad valitsuse tagasiastumist Abbasi katseks tugevdada oma positsiooni ning veelgi isoleerida oma poliitiline rivaal islamiliikumine Hamas ajal, mil lõhe kahe poole vahel süveneb.

«Peaminister Rami Hamdallah' valitsus esitas teisipäeval president Mahmud Abbasile tagasiastumispalve,» teatas uudisteagentuur Wafa pärast valitsuse istungit.

Valitsus jätkab meie inimeste teenimist kus iganes nad ka pole ning kõikide oma vastutuste kandmist kuni uue valitsuse moodustamiseni, lisas Wafa.

Hamdallah tegi ettepaneku tagasi astuda eile, kui Abbasi erakonna Fatahi keskkomitee soovitas luua uue valitsuse, kuhu kuuluksid Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PVO) liikmed.

Gaza sektorit haldav Hamas ei kuulu PVOsse.

Hamas mõistis valitsuse tagasiastumise hukka. Liikumise hinnangul üritab Abbas luua separatistlikku valitsust, mis tegutseks tema huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles