Salvini: Itaalia lubab migrandid maale, kui nad lahkuvad riigist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini täna ajakirjanike ees.
Itaalia siseminister Matteo Salvini täna ajakirjanike ees. Foto: Andrew Medichini / AP / Scanpix

Itaalia paremäärmuslasest siseminister Matteo Salvini ütles, et 47 vabaühenduse päästetud migranti võivad riigis maabuda, kuid vaid tingimusel, et nad on nõus minema Itaaliast edasi Saksamaale või Hollandisse.

«Migrantide maaletulek? Ainult, kui nad lähevad Hollandisse, kelle lipu all Sea Watch seilab, või Saksamaale, vabaühenduse riiki,» ütles minister Twitteris. «Itaalia on juba liiga palju vastu võtnud ja kulutanud.»

Hollandi alus Sea Watch 3, mille pardal tegutseb Saksa heategevusorganisatsioon Sea Watch, korjas 19. jaanuaril Liibüa ranniku lähedal merest 47 Vahemerd ületama asunud migranti, kelle hulgas oli kaheksa alaealist.

Praegu on laev Sitsiilia rannikul tormivarjus. Talle lähimad Euroopa Liidu riigid Malta ja Itaalia on keeldunud seni migrante maale lubamast.

Päästelaev Sea Watch 3 täna Sitsiilia linna Siracusa lähistel merel.
Päästelaev Sea Watch 3 täna Sitsiilia linna Siracusa lähistel merel. Foto: Francesco Ruta / Ropi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Mitu tuhat inimest avaldas eile Roomas Itaalia parlamendi ees meelt, nõudes lõppu Salvini suletud sadamate poliitikale.

Salvini ise võitleb parasjagu süüdistustega sisserändajate röövimises ja kinnipidamises.

Täna saatis Salvini ajalehele Corriere della Sera avaliku kirja, milles avaldab arvamust, et senat ei tohiks kiita heaks taotlust mõista tema üle kohut 177 migrandi röövimises ja kinnipidamises süüdistatuna.

Siseministri väitel on süüdistused seotud tema tööga ja tema kindla otsusega täita valimislubadusi.

Prokuratuur keeldus Salvinile süüdistust esitamast, öeldes, et ministrina viis ta ellu ta valitsuse poliitikat ja kohtul ei ole õigust selle üle otsustada. Kohtuliku kontrolli organ jõudis aga vastupidisele otsusele ja on esitanud senatile taotluse Salvini juhtumi menetlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles