Moskvas tagab valimiste päeval korda 51 000 politseinikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Koos võidame!» kinnitab Vladimir Putini ja Dmitri Medvedevi näopildiga plakat Peterburis.
«Koos võidame!» kinnitab Vladimir Putini ja Dmitri Medvedevi näopildiga plakat Peterburis. Foto: SCANPIX

Riigiduuma valimiste päeval tagab Venemaa pealinnas Moskvas korda 51 000 politseinikku ja sisevägede sõdurit.

Siseministeeriumi juurde kuuluva ühiskondliku korra tagamise üksuse juht Moskvas Vjatšeslav Kozlov rääkis, et 1. kuni 5. detsembrini on pealinna politseinikud kõrgendatud valmisolekus.

Valimiste päeval, 4. detsembril töökohustusi täitvad politseinikud saavad hääletada töökohtades.

Valimisjaoskondi kontrollivad eelnevalt ka politseikoerad. 509 jaoskonda saavad omale väravaga sarnaneva metallidetektori, ülejäänutes on politseinikel käsitsi kasutatavad metalliotsijad.

Valimiste ajal tegutseb Moskvas siseministeeriumi operatiivstaap, mida juhib pealinna politseiülem Vladimir Kolokoltsev. Tema sõnul sekkuvad korrakaitsjad igasugustesse provokatsioonidesse ja katsetesse korraldada sanktsioneerimata massikogunemisi.

Moskvas on riigiduumavalimiste päeval 2032 valimispaika, kus töötab kokku 125 territoriaalset ja 3374 piirkondlikku valimiskomisjoni. Suurlinna valimisnimekirjades on kokku seitse miljonit valijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles