Langenud elektriliin tappis Aafrika suurimas rahvuspargis mitmeid loomi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelkirjak Krügeri rahvuspargis.
Kaelkirjak Krügeri rahvuspargis. Foto: imageBROKER/Jürgen & Christine Sohns / imago/imagebroker / Scanpix

Möödunud reedel lõhkus tormine ilm Lõuna-Aafrika Vabariigis Krügeri rahvuspargis elektriliini. Maa peale kukkunud kaablist saadud elektrilöökide tagajärjel hukkus kuus looma.

Kohaliku meedia teatel said esmalt surma kaelkirjak ja ninasarvik ning veidi hiljem kaks lõvi ja kaks hüääni, kes saabusid karkasse sööma ja said samuti elektrilöögi. Loomade surnukehad leidsid pargivahid, kes tulid tormikahjusid üle vaatama. 

«Loomad hukkusid möödunud reedel rahvuspargi Skukuza piirkonnas,» sõnas Lõuna-Aafrika rahvusparkide ühenduse (SANParks) esindaja Isaac Pahla. Eile teatas ühendus sotsiaalmeedias, et lisaks kuuele elektrilöögi saanud loomale hukkus Krügeri rahvuspargis jaanuari jooksul veel neli looma. Kahe juhtumi puhul on tehtud kindlaks, et tegu oli salaküttide kätetööga ning ülejäänud kaks on hetkeseisuga uurimise all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles