Saksamaal peeti kinni kolm pommirünnakut plaaninud meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinik.
Saksa politseinik. Foto: ALEXANER BECHER / EPA / SCANPIX

Saksa politsei pidas kolmapäeval Schleswig-Holsteini liidumaal Dithmarscheni ümbruses kinni kolm meest, keda kahtlustatakse autopommirünnaku kavandamises.

Uudisteportaali Spiegel Online andmetel on kinnipeetud Iraagist pärit põgenikud Shahin F., Hersh S. ja Rauf S. Neist kahte esimest kahtlustatakse raske vägivallateo ettevalmistamises ning kolmandat sellele kaasa aitamises.

Mehi kahtlustatakse plaanis meisterdada ilutulestikurakettidest lõhkeseadeldis, mille jaoks nad olevat Suurbritanniast detonaatori tellinud.

Uurijate kinnitusel oli rünnakuplaan ajendatud islamistlikest motiividest. Äärmuslikud vaated olla meestel välja kujunenud pärast seda, kui nad 2015. aasta sügisel Saksamaale saabusid.

Väidetavalt väljendasid mehed plaani tappa võimalikult palju uskmatuid, kuid mitte lapsi. Alternatiivina pommirünnakule olla nad arutanud ka tulirelvade kasutamist.

Abi oma plaanide elluviimiseks olid nad otsinud suhtlusrakenduse Telegram kaudu.

Saksa föderaalpolitsei pressiesindaja Daniela Kiss ütles, et föderaalpolitsei ja liidumaa politsei viisid läbi ühisoperatsiooni, kuid üksikasju ta ei lisanud.

Föderaalprokuratuur, mis uurib raskeid kuritegusid, kaasa arvatud terrorismi, uudist esialgu ei kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles