Mõrvades süüdistatav Vene parlamendisaadik vahistati istungi ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa föderatsiooninõukogu liige Rauf Arašukov.
Venemaa föderatsiooninõukogu liige Rauf Arašukov. Foto: Venemaa Föderatsiooninõukogu kodulehekülg

Venemaa föderatsiooninõukogu liige Rauf Arašukov võeti täna mõrvas süüdistatuna Moskvas parlamendi ülemkogu istungi ajal vahi alla.

Venemaa uurimiskomitee kinnitas, et 32-aastane Arašukov, kes esindab föderatsiooninõukogus Põhja-Kaukaasias asuvat Karatšai-Tšerkessia vabariiki, peeti kinni seoses arvatava osalusega kahes mõrvas 2010. aastal ning seotuses teistegi kuritegudega.

«Ta peeti kinni seoses uurimisega kriminaalasjas,» teatas komitee, lisades, et vahistamine toimus kohe pärast seda, kui föderatsiooninõukogu oli võtnud Arašukovilt saadikupuutumatuse.

Rauf Arašukovi laud Vene föderatsiooninõukogus täna pärast mehe vahi alla võtmist.
Rauf Arašukovi laud Vene föderatsiooninõukogus täna pärast mehe vahi alla võtmist. Foto: Valery Sharifulin / TASS / Scanpix

Arašukovit süüdistatakse Tšerkessia aktivisti Aslan Žukovi tapmise tellimises. Mees tulistati surnuks 2010. aasta märtsis piirkonnakeskuses Tšerkesskis. Samuti lasub parlamendisaadikul süüdistus seotuses 2010. aasta mais toime pandud Tšerkessia poliitiku Fral Šebzuhhovi mõrvaga.

Uudisteportaal RBC kirjutas mullu septembris, et Žukovi tapmises kahtlustatav olla nimetanud Arašukovit mõrva tellijana. Ühtlasi olla kaks kahtlusalust ülekuulamistel väitnud, et Arašukov maksis Žukovi tapmise eest miljon rubla (üle 13 000 euro) ning 500 000 rubla (umbes 6600 eurot) Šebzuhhovi «hirmutamiseks ja läbipeksmiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles