Poola kaevandusest päästeti viimane lõksu jäänud kaevur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi Rudna vasekaevanduse juures.
Kiirabi Rudna vasekaevanduse juures. Foto: Aleksander Kozminski / EPA / Scanpix

Maavärina tagajärjel kokku varisenud Rudna vasekaevandusest päästeti täna viimane töötaja, kes on hea tervise juures.

«Kõik kaevurid on nüüd maapinnale toodud. Viimane päästetud isik toimetatakse Glogowie haiglasse täiendavatele uuringutele,» teatas kaevandust haldav ettevõte KGHM täna.

Rudna vasekaevanduse juhataja Marek Swideri sõnul pääses kaevur eluga, sest oli maavärina tõuke järel tekkinud varingu ajal kaevandusveoki kindlustatud kabiinis.

Swider lisas, et leidmise järel oli kaevur piisavalt heas tervislikus seisundis, et siseneda kõrvalise abita päästeautosse.

KGHM hindas algselt kadunud kaevurite arvuks 14, kellest kõik päästeti elusalt. Üks kaevur oli saanud tõsisemaid vigastusi. Kokku viibis ohutsoonis 32 inimest, kui 770 meetri sügavusel tõuked toimusid.

USA Geoloogiainstituudi andmetel raputas eile Poola edelaosas asuva Grebocice küla lähedast ala 4,1 magnituudine maavärin.

Rudna on Euroopa suurim vasekaevandus ja üks suurimaid maailmas. Sellel on 11 aktiivset šahti, millest sügavaim ulatub 1,25 kilomeetri sügavusele. 2016. aasta lõpus hukkus Rudnat tabanud maavärinas kaheksa töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles