Peterburis evakueeriti pommiähvarduste tõttu üle 30 kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum Venemaal.
Klassiruum Venemaal. Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik / Scanpix

Peterburis evakueeriti täna anonüümsete pommiähvarduste tõttu rohkem kui 30 kooli õpilased, pommiähvarduste laine algas Venemaal juba eile.

Ähvardused saadeti otse haridusasutustele, kirjutas portaal fontanka.ru. Linna hariduskomiteest öeldi portaalile, et täna ennelõunal käis evakueerimine 31 koolis. 

«Suurem jagu neist ehk 28 kooli asub Krasnoje Selo rajoonis,» täpsustas komitee, tõdedes, et evakueeritavate koolide nimistu täieneb, sest teateid aina lisandub.

Anonüümteated saabuvad koolide e-posti aadressidele, koolijuhtkonnad teavitavad neist rajooni ja linna haridusosakondi. 

Ühtlasi teatati ka linnavalitsuse tähtsamate komiteede evakueerimisest. Pommihoiatused on saanud lisaks 28 haiglat, kümme suurt kaubanduskeskust, ärikeskus Lahta ja paljud puhke- ja meelelahutusasutused.

Pommipaanika algas Venemaal juba eile, mil mitmes riigi loodeosa haldusüksuses evakueeriti pommikõnede tõttu koole, ravi- ja kroonuasutusi.

Venemaa julgeolekuteenistuse Arhangelski oblasti valitsusest öeldi, et mitme oblasti asutuse e-postkasti laekus anonüümseid hoiatusi hoonetesse asetatud lõhkekehadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles