Demokraat Cory Booker teatas USA presidendiks pürgimisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Jersey osariigi senaator Cory Booker teatas soovist saada USA presidendiks.
New Jersey osariigi senaator Cory Booker teatas soovist saada USA presidendiks. Foto: Jose Luis Magana / AP / Scanpix

USA demokraadist senaator Cory Booker teatas täna, et kavatseb osaleda 2020. aasta presidendivalimistel ja võistelda selleks Demokraatliku Partei nominatsiooni nimel.

Alates 2013. aastast senatis New Jersey osariiki esindav mustanahaline Booker ütles kandideerimisteates, et tahab koondada sügavalt polariseerunud Ühendriikide rahva ühise eesmärgi ümber. 

«Usun, et meie võimuses on ehitada riik, kus kedagi ei unustata ja ei jäeta maha; kus lapsevanemad tulevad toime toidu lauale toomisega; kus on igas piirkonnas heade tagatistega hästi tasustatud töökohti; kus meie kriminaalõigussüsteem hoiab meid turvalisena selle asemel, et viia üha rohkem lapsi trellide taha ja kirstudesse; kus me näeme oma juhtide nägusid televisioonis ja tunneme uhkust, mitte häbi,» lausus Booker videos. 

«Asi ei ole selles, kas me suudame seda, vaid selles, kas meil on olemas kollektiivne tahe, Ameerika tahe? Ma usun, et meil on,» sõnas senaator. 

Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks pürgimisest on juba teatanud kümmekond poliitikut, teiste seas senaatorid Kamala Harris Californiast, Elizabeth Warren Massachusettsi osariigist ja Kirsten Gillibrand New Yorgist, esindajatekoja demokraat Tulsi Gabbard Hawaiilt ja eelmise presidendi Barack Obama aegne elamuehitusminister Julián Castro.

Demokraadid ja vabariiklased alustavad erakonnasiseste eelvalimistega 2020. aasta algul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles