Mehhiko narkoparuni naine kiitis suhtlusvõrgustikus oma meest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Coronel Aispuro.
Emma Coronel Aispuro. Foto: Kevin Hagen / AP

Mehhiko kurikuulsa narkoparuni Joaquin "El Chapo" Guzmáni naine Emma Coronel kiitis reedel suhtlusvõrgustikus oma meest, kelle üle mõistetakse parajasti New Yorgis kohut.

Naise sõnul on Guzmán suurepärane isa, sõber, vend ja partner.

"Kõik hea ja halb, mis kohtus on Joaquini kohta öeldud, ei ole kuidagi muutnud minu suhtumist temasse ja ma olen teda juba aastaid tundnud," kirjutas 29-aastane Coronel oma Instagrami kontol.

Guzmáni süüdistatakse muu hulgas 25 aasta jooksul Ühendriikidesse salakaubana üle 155 tonni kokaiini toimetamises. Süüdimõistmise korral tuleb 61-aastasel narkoparunil veeta ülejäänud elu USA eriti range režiimiga vanglas trellide taga.

Kui kohus Guzmáni üle novembris algas, väitis advokaat Jeffrey Lichtman, et Mehhiko korrumpeerunud valitsused, ülehüpanud kolleegid ja USA narkoamet on teinud tema kaitsealusest patuoina.

Guzmáni endine parem käsi Dámaso López Núñez mõisteti novembris eluks ajaks vangi. Núñez andis süüdistuse kohaselt korraldusi mitmeteks Sinaloa kartelliga seostatud tapmisteks ja inimröövideks. 

Guzmáni on nimetatud maailma suurimaks narkoparuniks pärast Colombias tegutsenud Pablo Escobari, kes oli maailma rikkamaid mehi, kuni politsei ta 1993. aastal maha lasi.

Prokurörid on koostanud kohtuasja Guzmáni vastu aastaid. Ta anti USA-le välja 2017. aastal pärast seda, kui oli kaks korda põgenenud Mehhiko vanglast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles