Brasiilia presidendi poeg ühines Steve Bannoni liikumisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduardo Bolsonaro (vasakul).
Eduardo Bolsonaro (vasakul). Foto: Eraldo Peres / AP/Scanpix

Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro seadusandjast poeg ühines USA presidendi Donald Trumpi endise nõuniku Steve Bannoni asutatud rahvuslaste rühmaga Liikumine (The Movement).

«Liitun uhkusega Steve Bannoniga kui Ladina-Ameerika riike ühendava Brasiilia Liikumise liider,» vahendas ühendus oma avalduses Eduardo Bolsonaro sõnu.

Bannon, kes lahkus Valge Maja strateegi kohalt augustis 2017, algatas parempopulistlike rahvusradikaalsete väärtuste ja taktika levitamiseks Euroopa Liikumise lootuses need vaated Euroopa Parlamenti viia.

Bannoni sõnul on Brasiilia kongressi asejuhi Bolsonaro värbamine osa populistlikust ja rahvuslikust päevakorrast, mille eesmärk on kodanike jõukus ja suveräänsus kogu maailmas. 

Oktoobris ametisse valitud president Bolsonaro kampaanialoosungiks olid relvaseaduste leevendamine, korruptsiooni väljajuurimine ja vabaturumajanduse põhimõtete tõhusam rakendamine.

Ta ütles end soovivat palju tihedamaid sidemeid Trumpiga, keda ta imetleb ja kellega jagab põlgust mitmepoolsete organisatsioonide ja kirge sotsiaalmeedia vastu.

Tema 34-aastane poeg on ultrakonservatiivse sotsiaalliberaalse partei liige ning valiti tagasi kongressi oktoobris. 

Liikumine teatas oma avalduses, et peab esimese iga-aastase konverentsi märtsis Brüsselis, enne mais peetavaid Euroopa Parlamendi valimisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles