Venemaa ütles lahti ajaloolisest leppest (8)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
INFist lahkumise vastased meeleavaldajad esinesid Berliinis USA saatkonna ees Vladimir Putini ja Donald Trumpina.
INFist lahkumise vastased meeleavaldajad esinesid Berliinis USA saatkonna ees Vladimir Putini ja Donald Trumpina. Foto: Omer Messinger/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vastuseks Ameerika Ühendriikide lahtiütlemisele keskmaa-tuumajõudude piiramise leppest (INF) teatas Moskva, et lõpetab samuti leppetingimuste täitmise.

Washingtoni ja Moskvat häirivad Hiina edusammud uue relvastuse arendamisel ja Pekingi tegevus INFi alusel keelatud raadiusega raketisüsteemide paigutamisel. Kuigi Peking ei ole liitunud keskmaa tuumajõudude piiramise leppega, ületaks USA ametnike sõnul umbes 95 protsenti Hiina ballistilistest ja tiibrakettidest INFiga ette nähtud tegevusraadiust. USA ametnike hinnangul on üks Putini motiive INFi alusel keelatud relvastuse arendamiseks vastuseis Hiina raketisüsteemidele, millest on saanud üks Pekingi julgeolekupoliitika alustalasid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles