Austria teatas valmisolekust Guaidód presidendina tunnustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Guaido meeleavaldusel.
Juan Guaido meeleavaldusel. Foto: Federico Parra / AFP

Kantsler Sebastian Kurz ütles pühapäeval, et Viin on valmis tunnustama Venezuela opositsioonijuhti Juan Guaidód ajutise presidendina, kui president Nicolás Maduro uusi presidendivalimisi välja ei kuuluta.

«Kui Maduro ei vasta Euroopa Liidu üleskutsele vabadeks ja ausateks presidendivalimisteks, tunnustame ja toetame Juan Guaidód Venezuela ajutise presidendina,» kirjutas Kurz Twitteris.

Hispaania, Saksamaa ja Prantsusmaa, Suurbritannia ja Holland andsid 26. jaanuaril Madurole 3. veebruari õhtuni aega uute valimiste väljakuulutamiseks, lubades vastasel juhul tunnustada presidendi kohusetäitjana Guaidód.

EL tervikuna on nõudnud Madurolt uusi valimisi ja ähvardanud vastasel juhul sammudega.

Austria kantsler ütles, et pidas Guaidóga telefonivestluse ja avaldas talle täielikku toetust.

«Mul oli äsja väga hea telefonivestlus president @jguaidoga. Tal on meie täielik toetus demokraatia taastamiseks Venezuelas,» sõnas Kurz.

«Venezuelalased on Maduro režiimi halva valitsemise ja hoolimatuse tõttu seaduse ülimuslikkuse suhtes liiga kaua kannatanud,» lausus kantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles