Venezuela vaatab Guaidó toetamise tõttu üle suhted 12 EL-i riigiga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolás Maduro.
Venezuela president Nicolás Maduro. Foto: HO / AFP / Scanpix

Venezuela teatas täna, et vaatab üle oma sidemed 12 EL-i riigiga, kes tunnustasid opositsioonijuht Juan Guaidód Venezuela ajutise presidendina.

«Caracas vaatab alates praegusest täielikult üle kahepoolsed suhted nende valitsustega, kuniks toimub parandus, millega öeldakse lahti toetusest riigipöördekavale,» teatas Venezuela välisministeerium.

Täna liitusid Guaidód ajutise presidendina tunnustanud riikidega Prantsusmaa, Hispaania, Austria, Ühendkuningriik, Rootsi, Taani, Soome, Leedu, Läti, Eesti, Holland ja Saksamaa.

Guaidód tunnustas Venezuela ainsa demokraatliku võimuorgani juhina ka Ukraina.

«Temast ja teistest Venezuela poliitiliste jõudude liidritest sõltub selles riigis naasmine demokraatliku valitsemise juurde,» ütles Ukraina välisministeeriumi kõneisik Katerina Zelenko.

Tema sõnul kutsub Ukraina Venezuela võime tegema kõik võimaliku, et vältida kriisi lahendamist jõumeetoditega.

ÜRO aga ei liitu Venezuela kriisi asjus ühegi riikide grupiga, teatas ÜRO peasekretär António Guterres ning lükkas tagasi kutse osaleda sel nädalal Uruguays toimuval neutraalsete riikide istungil.

«ÜRO sekretariaat otsustas mitte osaleda taolistes gruppides, et anda usutavust meie jätkuvatele püüdlustele pakkuda osapooltele head ruumi, et saaksime nende palvel aidata leida poliitilist lahendust,» lausus Guterres.

Venezuela president Nicolas Maduro rõhutas, et keeldub allumast ükskõik kelle ultimaatumitele. Telepöördumises lükkas Maduro tagasi ka USA-toetatava plaani saata Venezuelasse toidu- ja meditsiiniabi, öeldes, et Venezuela rahvas ei ole kerjused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles