Video: Austraalia päästjad leidsid tulvapiirkonnast kaks hukkunut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia võimud leidsid täna riigi üleujutustest räsitud kirdeosast kahe mehe surnukehad, kuid inimesi on hoiatatud, et tugevate vihmade jätkudes võib äkktulvi esineda veel, mistõttu oht pole jätkuvalt möödas.

Austraalia peaminister Scott Morrison külastas üleujutatud piirkondi, kus vesi on matnud enda alla tuhandeid kodusid ja sõidukeid, suletud on lennujaamu ja koole.

Kuigi mõnel pool on veetase hakanud alanema, seisab piirkonnas ees vaevaline taastamistöö. «See saab olema raske, olukord saab olema raske mõnda aega,» hoiatas Morrison, avaldades kaastunnet neile, kes on kaotanud oma kodu. «Tõeline töö seisneb selles, et tagada, et nad saaks hakkama koristamisega ning saaks uuesti üles ehitada oma elu.»

Rängalt kannatada saanud Townsville’i linnas on evakueeritud 650 inimest ning umbes 11 000 majapidamist oli täna veel elektrivooluta.

Sõjaväelased aitasid Townsville'is veevangist kajakiga välja ka ühe koera.
Sõjaväelased aitasid Townsville'is veevangist kajakiga välja ka ühe koera. Foto: BRADY ELLIS / Caters News Agency / Scanpix

Kahe 20. eluaastates mehe surnukehad leiti samuti Townsville’ist. Noormehi oli viimati nähtud tulvade haripunktis esmaspäeva varastel tundidel.

Lootust kuivemale ilmale esialgu Austraalia kirdeosa elanikel pole: mussoonvihm peaks ennustuse kohaselt lähipäevil jätkuma ning heal juhul on selle vaibumist oodata alles nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles