Galerii: Hindu usufestivalil kümbles pühas vees 55 miljonit inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes 55 miljonit hindu palverändurit kümbles eile usufestivali Ardh Kumbh Mela ajal Põhja-Indias Prayagraji ehk Allahābādi pühas vees, et ennast pattudest puhastada. 

Seitse nädalat kestvad pidustused algasid 15. jaanuaril Uttar Pradeshi osariigis Prayagrajis, mis paikneb Gangese, Yamuna ja mütoloogilise Saraswati jõe ühinemiskohas.

Eile oli Mauni Amavasya ehk noorkuu päev, mis on usufestivali üks tähtsamaid päevi. 

Kokku on tänavust Kumbh Melat külastanud enam kui 120 miljonit inimest. Festival saab läbi 4. märtsil. 

«Me ei esita suvalisi numbreid Kumbhi külastajate arvu kohta. Meie arvutused tuginevad droonikaamerate ja helikopteri vaatlusele,» ütles India ametnik Rajeev Rai AFP-le. 

Kumbh Mela kümblusrituaal viiakse läbi iga kolme aasta tagant neljas erinevas pühas paigas – Prayagrajis, Nashikis, Ujjainis ja Haridwaris. Seega saab iga paik kümblust korraldada kord 12 aasta jooksul. 

Hindu mütoloogias võitlesid kunagi jumalad ja deemonid püha anuma – kumbh'i – pärast, milles oli surematust andev nektar. Paar tilka kukkus maale neljas erinevas paigas, millest üheks on Prayagraj. 

Hindu rahvuslaste omavalitsus nimetas Allahābādi 2018. aastal ametlikult ümber Prayagrajks. Allahābādi nime sai linn moslemi valitsejate käest 16. sajandil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles