Paavst tunnistas: preestrid pidasid nunnasid seksorjadena (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nunnad Itaalias.
Nunnad Itaalias. Foto: GIUSEPPE LAMI / EPA/Scanpix

Paavst Franciscus tunnistas, et vaimulikud on nunnasid seksuaalselt väärkohelnud ning ühel juhul peeti neid seksorjadena, vahendab BBC.

Paavsti sõnul oli tema eelkäija paavst Benedictus sunnitud sulgema ühe nunnakloostri, sest preestrid kasutasid neid seksuaalselt ära. Tegu on tõenäoliselt esimese korraga, mil paavst tunnistas, et vaimulikud kuritarvitavad nunnasid.

Paavst lisas, et katoliku kirik üritab probleemiga tegeleda ja probleem pole kuhugi kadunud. Tema sõnul esineb nunnade seksuaalset kuritarvitamist tihedamini aset teatud ja pigem uuemates kloostrites.

«Paavst Benedictusel oli julgust laiali saata nunnade kogudus, sest selle asutaja või vaimulikud kasutasid koguduse liikmeid seksorjadena,» sõnas ta.

Vatikani pressiesindaja Alessandro Gisotti ütles hiljem, et kõnealune klooster asus Prantsusmaal.

Igakuises Vatikani ajakirjas Women Church World kirjutati hiljuti, et nunnad on aastaid vaikinud hirmust, et probleemi avalikustamine võib nende vastu töötada. Seal lisati, et Vatikan on probleemist ammu teadlik, kuid pole selle suhtes midagi ette võtnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles