Leedu president lükkas keskkonnaministri kandidaadi tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė.
Leedu president Dalia Grybauskaitė. Foto: John Thys / AFP/Scanpix

Leedu president Dalia Grybauskaitė keeldus keskkonnaministriks esitatud senist asejustiitsministrit ja Leedu Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei (LSLDP) liiget Irma Gudžiūnaitet ametisse vannutamast. 

«Presidendi sõnul on Gudžiūnaite energiline ja paljutõotav noor poliitik, kuid tal ei ole vajalikku töökogemust ning kohtumisel ei suutnud ta demonstreerida keskkonnasektori juhtimiseks vajalikke teadmisi ja pädevust, ütles presidendi pressiteenistus avalduses.

President rõhutas, et keskkonnaministeeriumil on väga lai vastutusala, mis ulatub jäätme-ja veemajandusest metsade kaitse, ehituse ja renoveerimise, kliimamuutuse ja Astravetsi tuumajaamaga seotud küsimusteni.

«Sestap soovitab president peaministril otsida uue kandidaadi, kellel oleks selle kompleksse sektori juhtimiseks vajalikud kogemused,» lisas pressiteenistus. 

Peaminister Saulius Skvernelis esitas Gudžiūnaite keskkonnaministri kandidaadiks eelmisel nädalal. Praegu on 31-aastane poliitik asejustiitsminister, varem on ta töötanud Leedu Euroopa Liidu alalises esinduses õigusatašeena.

Eelmine keskkonnaminister Kęstutis Navickas vallandati detsembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles