Kairos puhkenud rahutustes sai viga 80 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplaktatid Kairos
Valimisplaktatid Kairos Foto: SCANPIX

Egiptuse pealinnas Kairos puhkenud rahutustes sai vigastada 80 inimest, kui noorukid loopisid Tahriri väljaku lähistel süütepudeleid ja kive ning tulistasid.

Sõjalise nõukogu vastasel meeleavaldusel nõuti võimu üleandmist tsiviilvalitsusele, vahendas Reuters. Selle toimumiskohaks olnud keskväljakul oli eelnevatel päevadel olnud rahulik.

Väljaku ääres asuva Egiptuse muuseumi juurest kostis vähemalt kümme püssipauku.

Märuli alguse kohta liigub erinevaid versioone. Juhtiva uuendusmeelse poliitiku Mohamed El Baradei sõnul said sündmused alguse, kui üks väljapoolt saabunud jõuk ründas väljakul istunud meeleavaldajaid.

Meeleavalduse korraldajate sõnul said probleemid alguse, kui tundmatu seltskond üritas tungida väljakule.

Kohaliku meedia väitel oli kaklevateks osapoolteks meeleavaldajad ja tänavakaupmehed, kuid seda teavet pole sõltumatust allikast kinnitatud.

Väljakule laagrisse sättinud meeleavaldajad on seal viibinud juba 18. novembrist saadik. Nende väitel püüavad armeekindralid manipuleerida oma positsiooniga, et säilitada võimu ja privileege.

Tippsõjaväelaste kinnitusel annavad nad aga võimu järgmisele presidendile üle 2012. aasta keskpaigaks.

Egiptuses algasid esmaspäeval parlamendivalimised, kus hääletusprotsess oli enne eilset mürgeldamist kulgenud rahulikult. Valimised on esimesed, mis leiavad aset pärast president Hosni Mubaraki tagandamist veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles