Putini pressisekretäri abikaasal võib olla illegaalne Šveitsi pangakonto (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Navka (paremal) ja Dmitri Peskov.
Tatjana Navka (paremal) ja Dmitri Peskov. Foto: EKATERINA CHESNOKOVA / RIA NOVOSTI / Scanpix

Kremli kõneisiku Dmitri Peskovi abikaasal võib olla illegaalne pangakonto Šveitsis, leidis Mihhail Hodorkovski uurimisprojekt Dossier. Peskov on abielus endise iluuisutaja Tatjana Navkaga.

Dossieri teatel avas Navka oma konto 2014. aasta 20. veebruaril ehk enne Peskoviga abiellumist. Nimetamata allikad andsid Dossierile ka elektroonilise koopia dokumendist, mis kinnitas võõrriigis asuva pangakonto avamist Navka nimel. Pole selge, kas Vene maksuamet on kontost teadlik.

Dossier kinnitas, et konto on endiselt aktiivne. Selle testimiseks saadeti arvele 5 eurot, mis edukalt kohale jõudis. Saadetud kinnitusest selgus, et konto kuulub tõepoolest Navkale. 

Föderaalametniku abikaasana on Navkal Vene seaduste kohaselt keelatud võõrriigis pangakonto omamine. Naine ütles ajalehele Dožd, et tal pole hetkel ühtegi avatud pangakontot välismaal. Peskovi enda sõnul olid tema abikaasal küll USAs elades välismaal pangakontod, ent naine olla need hiljem sulgenud.

«On tõsi, et tal ei tohi olla välismaal pangakontosid ning ta käitub täielikult seaduse järgi,» sõnas Peskov.

Korruptsioonivastase organisatsiooni Transparency International Venemaa filiaali asejuht Ilja Šumanov ütles, et Venemaa ametnikud on alles hiljuti alustanud oma välismaa pangakontode sulgemist, kuigi seaduse järgi on need juba alates 2013. aastast keelatud olnud. «Venemaa agentuuridel on juba praegu (Navka konto kohta) informatsiooni või saavad nad selle veel enne aasta lõppu,» ütles Šumanov. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles