Kindral: USA rünnakud Al-Shabaabi vastu Somaalias ei peata džihadiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Aafrika väejuhatuse komandör kindral Thomas D. Waldhauser senati relvateenistuste komitee kuulamisel 7. veebruaril.
USA Aafrika väejuhatuse komandör kindral Thomas D. Waldhauser senati relvateenistuste komitee kuulamisel 7. veebruaril. Foto: Alex Edelman/SIPA / Scanpix

USA õhurünnakud äärmusrühmituse al-Shabaab vastu Somaalias ei peata džihadiste, ütles Ühendriikide kindral neljapäeval, kutsudes selle Ida-Aafrika riigi relvajõude võtma suuremat vastutust võitluses.

USA teeb Aafrika Liidu ja Somaalia julgeolekujõududega koostööd võitluses al-Shabaabi vastu.

"Lõppkokkuvõttes ei purusta need rünnakud al-Shabaabi," ütles USA Aafrika väejuhatuse komandör kindral Thomas Waldhauser senati relvateenistuste komitees.

Waldhauseri sõnul on tähtis see, et Somaalia enda relvajõud kasvaksid, hoogustaksid tegevust ja võtaksid vastutuse julgeoleku eest.

USA on alates 2017. aasta algusest suurendanud õhulööke Somaalias. 2017. aastal oli neid 35, 2018. aastal 47 ja sel aastal juba 12, ütles kindral.

Ta märkis, et USA õhulöögid annavad kohalikele jõududele ruumi kasvamiseks.

Aafrika Liidu väed tõrjusid al-Shabaabi võitlejad Somaalia pealinnast Muqdishost välja 2011. aastal ning seejärel teistest linnadest, kuid islamistide kontrolli all on suured territooriumid maapiirkondades.

Nad korraldavad regulaarselt rünnakuid valitsuse, sõjaväe ja tsiviilsihtmärkidele nii Muqdishos kui mujal.

Eelmisel kuul teatas USA Aafrika väejuhatus, et ühes õhurünnakus hukkus 52 Somaalia mässulist. Detsembris tapeti kuue õhurünnakuga 62 al-Shabaabi võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles