USA eriesindaja: enne Trumpi-Kimi kohtumist on teha veel palju tööd

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriesindaja Põhja-Korea asjus Stephen Biegun ja tema Lõuna-Korea ametivend Lee Do-hoon laupäeval Lõuna-Korea välisministeeriumis.
USA eriesindaja Põhja-Korea asjus Stephen Biegun ja tema Lõuna-Korea ametivend Lee Do-hoon laupäeval Lõuna-Korea välisministeeriumis. Foto: AFP / Scanpix

USA eriesindaja Põhja-Korea asjus Stephen Biegun ütles laupäeval Lõuna-Koreas, et Ühendriikide ja Põhja-Korea ametnikud peavad enne liidrite kohtumist veebruari lõpus ära tegema veel suure töö. 

USA eriesindaja Põhja-Korea asjus Stephen Biegun ütles laupäeval Lõuna-Koreas, et Ühendriikide ja Põhja-Korea ametnikud peavad enne liidrite kohtumist veebruari lõpus ära tegema veel suure töö. 

Reede õhtul Pyongyangist Souli naasnud Biegun ütles, et kolm päeva ettevalmistavaid kõnelusi Põhja-Korea pealinnas olid viljakad, kuid enne 27.-28. veebruari tippkohtumist seisab ees veel palju tööd. 

USA diplomaat andis laupäeval Pyongyangi aruteludest ülevaate oma Lõuna-Korea ametivennale Lee Do-hoonile ja välisminister Kang Kyung-wha´le ja kinnitas Ühendriikide presidendi Donald Trumpi teadaannet, et kohtumine Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga peetakse Vietnami pealinnas Hanois. 

"President ootab võimalust astuda järgmisi samme. Meil seisab koos DPRK-ga ees suur töö," lausus Biegun Kangile, kasutades Põhja-Korea ametlikku nime Korea Rahvademokraatlik Vabariik. "Ma olen kindel, et kui mõlemad pooled jäävad pühendunuks, suudame näidata tõelist edasiminekut." 

"Ma ei tea veel, kuhu me välja jõuame, aga meie vestlus on pooleli...meie arutelud (Pyongyangiga) olid viljakad," sõnas USA erisaadik. 

Kang ütles Biegunile, et Washington saab tippkohtumise eel arvestada Lõuna-Korea täieliku toetusega. 

USA välisministeerium teatas reedel, et Biegun kohtub enne tippkohtumist veel korra oma Põhja-Korea ametivenna Kim Hyok-choliga. 

Trump teatas reede õhtul Twitteris, et tippkohtumine peetakse Hanois, ja kuulutas, et Põhja-Koreast saab "võimeka" Kimi juhtimisel "võimas majandusjõud". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles